«دانش فرهنگ و فرهنگ دانش» منتشر شد

۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۲:۱۲ کد : ۱۷۱۱۱ کتاب ها
کتاب «دانش فرهنگ و فرهنگ دانش» به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی و با حمایت دفتر مطالعات فرهنگی منتشر شد.
«دانش فرهنگ و فرهنگ دانش» منتشر شد

نویسنده کتاب که در زمستان 1398 منتشر شده،  الیاس جی.کاریانیس و مترجم آن علی پیرزاده است.

فهرست این کتاب به این شرح است:

1-مقدمه

2-فرهنگ حاکم امروزی

3-فرهنگ اطلاعاتی

4-فرهنگ جامعه توده ای

5-فرهنگ حاکم و روایت ها برای برساختن واقعیت

6-نتایج

در مقدمه کتاب آمده است: دانشِ فرهنگ و فرهنگِ دانش می کوشد به تعریف و تعیینِ نسبت های پیچیده بین دو دسته مقوله بپردازد: از یک سو، دانش، معرفت، و اطّلاعات، و از سوی دیگر، جامعه و فرهنگ. تحلیلِ ساختارِ دو نوع فرهنگِ به-هم مرتبط در این کتاب از اهمیتِ بسزایی برخوردارست: «فرهنگِ اطّلاعات»، فرهنگی توده ای که از طریقِ انتشارِ اطّلاعات به وسیله رسانه های جمعی تولید می شود، و «فرهنگِ اطّلاعاتی»، فرهنگی که اطّلاعات و دانش در آن متغیّرهای تعیین کننده هستند.

از دیگر مباحثی که در این کتاب بررسی می شوند: ترکیب های مختلفِ «اطّلاعات»، «شبه اطّلاعات»، و «اطّلاعاتِ کذب گمراه کننده» در جامعه اطّلاعاتیِ امروزی؛ «برساختِ اجتماعیِ واقعیت» به وسیله روایت های رسانه های جمعی؛ «آنتروپی» و «عدم قطعیت» به عنوانِ ممیّزه های فرهنگِ اطّلاعاتی؛ دلالت های این ایده که «اطّلاعات رسانه ای با یک پیام است»؛ و پیاده سازیِ این ملاحظاتِ نظری در دو موردکاوی: جنگ در عراق، و بحرانِ اقتصادیِ 2007.

فرهنگِ حاکمِ امروزی، فرهنگِ اطّلاعاتی، فرهنگ جامعه تودهای،  فرهنگِ حاکم و روایت ها برای برساختنِ واقعیت عناوین فصلهای این کتاب است.

کلید واژه ها: فرهنگ دانش دانش فرهنگ انتشارات جهاد دانشگاهی