مهم‌ترین علل طلاق در افراد

مریم داودوندی، متخصص مشاوره و روانشناسی
۲۹ مهر ۱۳۹۹ | ۱۲:۱۵ کد : ۲۴۰۴۶ دیدگاه
یکی از مهم‌ترین علل طلاق در افراد موفق ناشی از عدم توازن در میزان پیشرفت و رشد اجتماعی یکی از زوج‌ها در گذر زمان است.
مهم‌ترین علل طلاق در افراد

از مهم‌ترین علل طلاق در برخی از افرادی که در زمینه‌های مختلف تحصیلی، شغلی، اجتماعی، علمی یا مالی موفقیت‌هایی کسب می‌کنند، اغلب مشکل مشترکی در روابط آنها مشاهده می‌شود. گاه تعارضات و یا در مواردی، حتی طلاق این زوجین ناشی از عدم پویایی یکی از طرف‌های رابطه و یا ضعف آنها در انطباق با شرایط جدید است. به‌عنوان نمونه در روند ارتقاء جایگاه اجتماعی، گاه یکی از همسران از همراهی با زوج خود بازمی‌ماند و به مرور زمان فاصله ایجاد شده افزون می‌شود و امکان رضایتمندی و درک متقابل کاهش می‌یابد.
زوجین اغلب در شروع زندگی مشترک از لحاظ تحصیلی، خانوادگی و مهارت‌های اجتماعی تا حدود زیادی به هم شباهت دارند و یکی از ملاک‌های اصلی آنها در انتخاب همسر همین شباهت‌هاست، اما وقتی در روند زندگی یکی از آنها رشد فردی چشمگیری نسبت به همسر خود پیدا می کند توازن و همسانی در آنها مختل شده و همین امر باعث بروز اختلاف نظر و تضاد آرا می‌شود. زوج جوانی که با هم زندگی مشترک ساده‌ای را شروع می کنند باید به صورتی هماهنگ با هم پله‌های رشد و ترقی را طی کنند. به طور مثال اگر یکی از زوجین پیشرفت شغلی و درآمد بالایی داشته باشد و یا حتی یکی از طرفین مقاطع تحصیلی خود را پیوسته ارتقاء دهد و طرف مقابل پویا نباشد و تغییری نکند، در نتیجه پس از مدتی نوع نگرش زوجین بایکدیگر متفاوت و نامتوازن می‌شود تاجایی که حتی از درک خواسته های یکدیگر عاجز شده و گویا در دو دنیای متفاوت زندگی می کنند.نگرش و رفتار افراد از تعاملات اجتماعی آنها تاثیر می‌پذیرد،
با هر تجربه و اطلاعات جدیدی که افراد در تعاملات روزانه خود با دیگران کسب می‌کنند، نگرش آنها به جهان بیرون و تعاملاتشان با دیگران دست‌خوش تغییر می‌شود. به همین دلیل این زوجین در بیان مشکلات خود پیوسته از این موضوع شکایت دارند که همسرشان تغییر کرده و دیگر آن فرد روزهای اول ازدواج نیست.
هر فرد موفقی در مسیر زندگی نیاز به یک همسر همراه دارد. اما در صورتی‌که رشد و حرکت رو به جلو یکی از زوجین خیلی بیشتر از همسر خود باشد، به مرور زمان همراهی و انطباق آنها کاهش یافته و شکاف بین آنها روزبه روز عمیق تر خواهد شد. انطباق و رشد متوازن را یکی از ضروریات مهم در روابط زوج‌ها دانست به‌عنوان مثال اگر یکی از طرفین تصمیم به ادامه تحصیل داشته باشد طرف مقابل نیز در جهت رشد خود می‌تواند به فعالیت هایی در حوزه‌هایی که استعداد و علاقمندی دارد، بپردازد. همچنین اگر شریک زندگی تعاملات اجتماعی خود را ارتقاء داد همسر او نیز باید درصدد رشد مهارت‌های خود باشد تا بدین طریق کیفیت رابطه آنها حفظ و پایدار بماند.

کلیدواژه‌ها: دیدگاه طلاق علل طلاق طلاق


( ۱ )

نظر شما :