کتمان کرونا زیر سایه ترس از انگ بی‌مسئولیتی اجتماعی

دکتر سهیلا میرشمس شهشهانی (انسان‌شناس، جامعه شناس و استاد دانشگاه)
۰۲ آذر ۱۳۹۹ | ۱۱:۴۲ کد : ۲۴۸۹۹ دیدگاه
علل کتمان کرونا، ترس از انگ بی‌مسئولیتی اجتماعی است. هر فردی به منظور رفع این آسیب (کتمان کرونا) باید وظایف و تعهدات اجتماعی خود را بپذیرد و انجام دهد.
کتمان کرونا زیر سایه ترس از انگ بی‌مسئولیتی اجتماعی

علل کتمان کرونا ترس از انگ بی‌مسئولیتی اجتماعی می‌باشد. یکی از اقدامات موثر در این زمینه به اعتقاد من استفاده از اخبار محلی هر منطقه است. بررسی، انتشار و اشاعه اخبار مربوط به کرونا همچون شمار مبتلایان، جانباختگان، شرح دوران گذار از بیماری و نمایش درد و رنج اطرافیان و بازماندگان قربانیان کرونا در هر منطقه به صورت مجزا می‌تواند مردم را وادار به مواجهه جدی با این مساله کند.
در واقع آثار و تبعات این بیماری باید از مثال‌های نزدیک آغاز شود. شرح و توضیح مصادیق همجوار و بررسی نتایج روانی و اجتماعی این مساله در سطح خرد. جامعه همچنین باید به صورت روزمره اقدامات شهروندان را دنبال و بررسی کند.
در حال حاضر برخی اقشار جامعه به مانند گذشته (دوران قبل از کرونا) به زندگی خود ادامه می‌دهد. حضور گسترده مردم و تردد وسائل نقلیه شخصی در برخی مراکز تجاری و تفریحی این موضع را اثبات می‌کند. برای اقدامات جزئی هم از منزل خارج می‌شوند و گاه حتی برای اعمال روزمره عجله‌ای برای ترک محیط‌های اجتماعی ندارند.
گاه اصل برابری توسط بعضی از انسان‌ها پذیرفته نمی‌شود. خودبرتری، غره شدن بر خرد و تعقل، توان و قدرت بدنی در این شرایط می‌تواند آدمی را به سمت برخی باورهای غلط همچون «من بیمار نمی‌شوم» سوق ‌دهد. نمایش ابتلای برخی چهره‌های مشهور برای این اشخاص به ویژه ورزشکاران و قهرمانان (باتوجه به قدرت بدنی) به این بیماری، می‌تواند این باورهای غلط ذهنی را تغییر دهد.
شهروندان هر جامعه عمدتا از هنرمندان و... هم الگوبرداری می‌کنند. بنابراین با نمایش رعایت اصول بهداشتی توسط این الگوها نیز می‌توان مردم را به رعایت این ضوابط تشویق کرد.
ابتلا به کرونا شاید نشان دهنده نوعی ضعف باشد؛ ناشی از عدم رعایت ضوابط بهداشتی، پزشکی و بی‌مسئولیتی اجتماعی که سبب تضییع حقوق دیگران نیز می‌شود.
به عبارت دیگر ابتلا به کرونا با انتقال و سرایت بیماری به دیگران همراه است و بر این اساس فقدان پذیرش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حقیقت عدم پذیرش مسئولیت و تعهدات اجتماعی است.
شهروندان باید اصل برابری را بپذیرند؛ خودبرتری را کنار گذارند و با قواعد زندگی در جامعه شهری آشنا شوند. در زیست شهری قوانین و مقررات، عرف و وظایف اجتماعی مسبب برابری انسان‌ها است و باید برای زندگی جمعی پذیرفته شود.

کلیدواژه‌ها: کرونا مسؤولیت پذیری بی مسؤولیتی بحران کرونا کرونا ویروس


نظر شما :