رشد آسیب‌های اجتماعی در سایه بی‌برنامگی مسئولان

امیرمحمود حریرچی (جامعه‌شناس)
۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۵:۵۷ کد : ۲۷۷۴۸ دیدگاه
رشد آسیب‌های اجتماعی در سایه بی‌برنامگی مسئولان

باید مسئولین انگیزه حل مشکلات را داشته باشند، به این معنی که قبل از تبدیل شدن مشکلات به بحران، با برنامه‌ریزی این معضلات را حل کنند؛ لذا مشکل اینجاست که مسئولین برای دراز مدت برنامه‌ریزی ندارند.حداقل دو دهه از معضل فقر و فحشا در جامعه می‌گذرد، اما مسئولین توجهی به آن ندارند. با این مستندات تنها می‌توان برای تصمیم‌گیران، تصمیم‌سازی کرد، اما تاکنون تصمیماتی در این حوزه گرفته نشده است چراکه مسئولین درگیر روزمرگی شدند.زمان برای قانون‌گذاری دیر شده و مشکل تبدیل به آسیب شد و در حال حاضر با بحران‌های متعدد مواجه هستیم؛ لذا قانون در شرایط فعلی راهگشا نیست، زیرا در شرایطی قرار گرفتیم که کلیه مسائل به حالت اورژانسی رسیدند. از طرفی مسئولین دلخوش به این هستند که اورژانس اجتماعی راه‌اندازی کردند در حالی که این سازوکار بیشتر حالت آمار و اپراتوری دارد.راهکار این است که مسئولین به این معضلات اهمیت بدهند. باید یادآوری شود که مردم قرار است سالار باشند نه افرادی که فاصله بسیاری با مردم دارند و با نشستن در کاخ‌های خود بر روی این مسائل چشم‌پوشی می‌کنند.بسیاری از کارشناسان با بیان اینکه افکار عمومی انتظار دارند تا داعیه‌داران جامعه مدنی در زمان در دست داشتن قدرت در راستای حل معضلات اجتماعی قدمی بردارند، بر این باورند که توجه مسئولین به حل معضلات و بحران‌های اجتماعی حلقه مفقود‌ه این مسائل است. در حقیقت اشاره غیرمستقیم ده‌نمکی نسبت به ترک فعل مسئولین در خصوص حل معضلات اجتماعی و از طرفی تأکید حریرچی بر بی‎برنامه بودن مسئولین برای حل مسائل، همنوایی فعالین و کارشناسان اجتماعی در خصوص علل تبدیل شدن مشکلات اجتماعی به بحران را می‌رساند. با توجه به دستورالعمل رئیس قوه قضائیه مبنی بر برخورد قضایی با ترک فعل مسئولان، حال باید دید آیا دستگاه قضا در برخورد با مسئولانی که ترک فعلشان منجر به افزایش آمار بزهکاری، فقر و آسیب‌های اجتماعی می‌شود، مماشات می‌کند یا در این خصوص جدی است؟

کلید واژه ها: آسیب های اجتماعی