ضرورت پایان دادن به از هم‌گسیختگی اجتماعی در پساکرونا

ژیلا آهنگرزاده (روانشناس بالینی و استاد دانشگاه)
۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۳:۱۱ کد : ۲۹۷۰۶ دیدگاه
روانشناس بالینی و استاد دانشگاه با بیان اینکه کرونا نوعی از هم‌گسیختگی اجتماعی را دامن زده است، گفت: با راهکارهای مناسب نباید اجازه دهیم این از هم‌گسیختگی اجتماعی در تمامی سطوح به ویژه درمورد اقوام درجه یک، تبدیل به عادت و سبک زندگی دایم شود.
ضرورت پایان دادن به از هم‌گسیختگی اجتماعی در پساکرونا

کرونا نوعی از هم‌گسیختگی اجتماعی را دامن زده است، با راهکارهای مناسب نباید اجازه دهیم این از هم‌گسیختگی اجتماعی در تمامی سطوح به ویژه درمورد اقوام درجه یک، تبدیل به عادت و سبک زندگی دایم شود.  یکی از مهارت های زندگی، مهارت ارتباط موثر است ،متاسفانه به دلیل تغییر سبک زندگی و شرایط فرهنگی و اقتصادی، خانواده ها قبل از کرونا هم دچار یک از هم گسیختگی اجتماعی شده بودند و رفت و آمدها کمتر بود اما در زمان کرونا این مساله دامن اقوام درجه یک را هم گرفت و بر شدت ندیدن ها به دلیل و بهانه رعایت پروتکل های اجتماعی و فاصله گذاری اجتماعی اضافه شد.بیش از تمامی آسیب هایی که کرونا در زمان حضور و گذران خود بر جای خواهد گذاشت، این نگرانی که از هم گسیختگی اجتماعی در تمامی سطوح به ویژه اقوام درجه یک تبدیل به عادت و سبک زندگی دایم شود به دغدغه تبدیل شده است.در دوران کرونا زن و شوهر و افراد خانواده وقت بیشتری را در خانه سپری می کردند در حالی که پیش از این چنین اتفاقی رایج نبود و همین امر به دلیل نبود شناخت و مهارت کنار هم بودن موجب بحث و دعوا و اختلاف می شد، به همین دلیل آمار تماس ها به اورژانس اجتماعی و طلاق ها افزایش یافت.  از دست دادن یکی از اعضای خانواده بر اثر کرونا و نبود فرصت شرکت در مراسم ترحیم را یکی دیگر از نتایج و عواقب کرونا است. این امر نه تنها دغدغه فکری برای افراد سالم به وجود آورد که در صورت هر نوع اتفاق منجر به مرگ، کسانی نیستند که با خانواده آن ها ابراز همدردی کنند بلکه اقشار آسیب پذیر بخصوص کودکان و سالمندان به دلیل ناتوانی جسمی و حساسیت روانی که دارند و زنان به دلیل عاطفه بالا بیشتر متضرر شدند. در واقع  باقی ماندن اختلالات اضطرابی و استرس پس از آسیب، تبعات بزرگ جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی سختی است که کرونا در زمان شیوع به وجود آورده و در صورت رسیدگی و تحت درمان قرار ندادن آن، در پساکرونا هم ادامه خواهد داشت.
اضطراب احتمال وقوع خطر را بالا می برد، احساس تنهایی نخستین عامل اضطراب زا در افراد است که احساس غم را در انسان به وجود می آورد در نتیجه این حالت می تواند چه در زمان کرونا و چه بعد باعث اختلال شود. اگر افراد احساس می کنند که به واسطه شرایط کرونا با این مسایل روبه رو می شوندحتما با نهادهای ذیربط مانند سامانه ۴۰۳۰ که دستی در امر مشاوره و روانشناسی دارد مراجعه کنند، همچنین بهره گیری از روانشناسان و مشاورانی که مجوز رسمی از سازمان بهزیستی و روانشناسی دارند و استفاده از دارو همراه با روان درمانگری در امر بازگشت به زندگی عادی در دروان پساکرونا کمک زیادی به افراد می کند.

کلید واژه ها: دیدگاه اضطراب احساس تنهایی