معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد
کرونا زنجیره تبادلات فرهنگی را قطع کرد/برنامه دانشگاه برای آشنایی دانشجویان با علائق فرهنگی
دکتر محمد فخارزاده در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: فرهنگ، در تعاملات انسانی شکل میگیرد و برای انتقال فرهنگ، ارتباطات لازم است. یعنی تجربهها در دانشگاه راه انتقال ارتباطات است، به نحوی که تجربهها، از دانشجویان سال بالایی به دانشجویان سال پایینی منتقل میشود و به این نحو، علی رغم دوران کوتاه دانشجویی، حرکات، کانونها و گروههای دانشجویی با قدمت ۵۰ سال به بالا نیز در دانشگاه صنعتی شریف وجود دارند. یعنی این تجربیات از نسلی به نسل دیگر منتقل میشوند.
وی با اشاره شرایط پیش آمده پس از شیوع کرونا، ادامه داد: متاسفانه، کرونا و آموزش مجازی، این زنجیره طبیعی را قطع کرد و ما با مشکل بسیار مهمی مواجه شدیم که دانشجویان همدیگر را نمیدیدند و فرصتی برای گفت و گو و بحث وجود نداشت. در نتیجه دانشجویان جدید از فعالیتهای قبلی دانشگاه با خبر نمیشدند.
دکتر فخارزاده افزود: بنابراین برای جبران این خلاء، " هفته فرهنگ ۱۴۰۰" را سازماندهی کردیم که در این هفته انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی، تشکلهای اسلامی و نشریات دانشجویی خود را به دانشجویان معرفی میکنند تا دانشجویان ضمن آشنایی با فعالیتهای آنها، از ظرفیتهای فرهنگی اجتماعی دانشگاه مطلع شوند و بتوانند به عنوان عضو یا همکار به این گروهها بپیوندند.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد: این برنامه امسال و برای نخستین بار اجرا خواهد شد، زیرا بسیاری از دانشجویان حتی از فعالیتهای پنجاه ساله دانشگاه اطلاع زیادی نداشتند و گروههای دانشجویی و نهادهای فرهنگی نسبت به این موضوع گلایه داشتند که نتوانستهاند عضو جدید جذب کنند واینکه دانشجویان نیز بیشتر به فکر درس خواندن و گذراندن واحدهای خود هستند، در حالی که باید ظرفیتهای فرهنگی به آنها معرفی شود تا بتوانند علائق فرهنگی خود را دنبال کنند.
وی تصریح کرد: برگزاری " هفته فرهنگ ۱۴۰۰" به جهت ایجاد همافزایی، تامین گروههای فرهنگی، تشویق و معارفه و آشنا کردن دانشجویان جدید با فعالیتهای فرهنگی اجتماعی دانشگاه برگزار میشود. برای اینکه همافزایی ایجاد شود، ما برای یک هفته برنامهریزی لازم را انجام دادهایم تا همه گروهها در این هفته برنامه داشته باشند و این شور و نشاط را ایجاد کنند که جامعه دانشجویی با مباحث فرهنگی آشنا شوند.
دکتر فخارزاده با بیان اینکه انجام این اقدامات کار بسیار دشواری است، افزود: در سالهای قبل آموزش، حضوری بود و دانشجویان به صورت بصری و در غرفهها با این برنامهها آشنا میشدند. اما متاسفانه با توجه به محدودیتهای کرونا مجبوریم از دنیای مجازی و دریچه محدود گوشی و لپتاپ استفاده کنیم و پیامهایمان را به گوش دانشجویان برسانیم.
وی با بیان اینکه تاکنون دو روز از " هفته فرهنگ ۱۴۰۰" سپری شده است، گفت: انتظار داریم که با گذشت زمان استقبال از این رویداد بیشتر شود و برنامههای هیجان انگیزتر را برای روزهای آخر هفته برنامهریزی کردهایم و استقبال در این دو روز از میزان پیش بینی ما بیشتر بود.
دکتر فخار زاده با اشاره به نامگذاری روزهای " هفته فرهنگ ۱۴۰۰" اعلام کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده روزشنبه ۲۴ مهر ماه به عنوان"رسانه در شریف"، روز یکشنبه ۲۵ مهر با عنوان "کتاب در شریف"، روز دوشنبه ۲۶ مهر به عنوان "خوابگاههای شریف"، روز سهشنبه ۲۷ مهر با عنوان "ایران در شریف"، روز چهارشنبه ۲۸ مهر با عنوان "معنویت در شریف"،روز پنجشنبه ۲۹ مهر باعنوان "تشکلهای شریف "و روز جمعه ۳۰ مهر با عنوان "هنر در شریف" نامگذاری شد.
وی در پایان گفت: تمامی برنامهها به جز برنامه دانشکدهها در اتاق مجازی " هفته فرهنگ ۱۴۰۰" به نشانی vc.sharif.edu/ch/farhang1400 برگزار میشود و دانشجویان میتوانند به عنوان مهمان وارد شوند و در صورت تمایل نام خود را نیز درج کنند.
نظر شما :