رحیمیان:
اقدامات فرهنگی جهاد دانشگاهی در سالهای کرونایی تداوم دارد
همزمان با شیوع کرونا، ماهیت فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها که پیش از این مبتنی بر کارهای جمعی و تشکیلاتی بود به فضای مجازی منتقل شد و با استفاده از این بستر فعالیت مؤسسات آموزش عالی، ادامه پیدا کرد.
البته این روند مشکلاتی نظیر، وقفه در جذب اعضای جدید برای تشکلها، کانونها، عدم انتقال تجربیات فعالان فرهنگی به نودانشجویان، کاهش تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی اساتید بر دانشجویان، کاهش مشارکتهای اجتماعی از سوی دانشجو، افزایش بهای کالاهای فرهنگی، احتمال بروز برخی مشکلات و نارساییهای پس از بازگشایی دانشگاهها در بر دارد.
در راستای بررسی پیامدهای شیوع کووید-۱۹ بر روند اقدامات فرهنگی جهاد دانشگاهی استان تهران در ۲ سال اخیر جمال رحیمیان، معاون فرهنگی این دانشگاه جهاد دانشگاهی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به تشریح این فعالیتها پرداخت که مشروح آنرا در ادامه میخوانید.
شیوع کرونا و مجازی شدن فعالیتها، مانع انجام اقدامات فرهنگی در جهاد دانشگاهی نشد
آنا: چه اقدامات فرهنگی توسط جهاد دانشگاهی برای دانشجویان در شرایط کرونایی انجام شد؟
رحیمیان: انسان توانمند خودش را با شرایط سازگار میکند. دانشگاه بدون دانشجو همچون جسم و کالبد بدون روح بوده و نبود دانشجویان بهعنوان روح دانشگاه، تحمل فضای فیزیکی دانشگاه را برای اساتید و کادر آموزش دشوار میکند.
از سال گذشته بحث غیرحضوری شدن دانشگاهها آغاز و برنامهها بر اساس این فضای جدید طراحی شد و تمام برنامههایمان را به فضای مجازی منتقل کردیم برای مثال مجموعه مسابقات کتابخوانی تحت عنوان مسابقات «هشت بهشت» از فروردین ۱۳۹۹ آغاز شد. بر اساس طرح «هشت بهشت» هر دانشجو در چهار سال زمان تحصیلش ۳۲ عنوان کتاب را با دقت انتخاب و مطالعه میکند.
برنامههایی همچون «مسابقات خاطرهنویسی من و کرونا» نیز برگزار شد که شرکتکنندگان خاطرات خود را در فضای کرونایی نوشتند. مجموعه نشستهای علمی-فرهنگی که با نویسندگان و صاحبنظران عرصههای مختلف فرهنگ، هنر، سینما و تئاتر برگزار کردیم. نقد کتاب با حضور اساتید دانشگاه بود. مجموعه برنامههایی را با گرامیداشت یاد سردار دلها، شهید سلیمانی برگزار کردیم که در یکی از برنامهها تحت عنوان «به وقت حاج قاسم» با بیش از ۱۵ هزار نفر شرکت کردند.
نظر شما :