در عهد کرونا تکچرخ نزنیم
رضا اسماعیلی(جامعه شناس و هیأت علمی دانشگاه آزاد اصفهان)
با گسترش ویروس کرونا تاریخ جدیدی در زندگی انسان، جامعه، فرهنگ، اقتصاد و سیاست آغاز شد. به طوری که رخدادهای زندگی در پیوستار تاریخ به عهد ماقبل کرونا و پسا کرونا تقسیمبندی میشود.
ملتها و کشورهایی که امروز تصمیم جامع و سرنوشتساز از نوع تصمیم کبری میگیرند در فردای پسا کرونا سهم ماندنیتر و اثربخشتر در سپهر فردای جهان را خواهند داشت.
جهانیشدن کرونا موجب شده است که بشر امروز حداقل در کوتاهمدت به نیاز مشترکی به نام "زنده ماندن" دست پیدا کند، چیزی که در دوره قبل، آن را بدیهی و اولیه و از پیش داشته طبیعی میدانست.
روابط بین ملت دولتها و اولویت سیاستها و برنامهها اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حال حاضر در معرض دگرگونی است. نظام معرفت شناختی و باورها و اعتقادات، ارتباطات اجتماعی، هنر، فرهنگ و سپهر سیاست و اقتصاد در حال پوستاندازی و تغییر است.
عهد کرونا در ایران تا چندین ماه دیگر تا مقاومشدن اعضای جامعه در مقابل ویروس و یا کشف دارو و واکسن کووید ۱۹ ادامه خواهد داشت. جامعه ما پس از تعطیلات نوروزی سال ۹۹ در مسیر دوراهی قرنطینه همگانی و بازگشت تدریجی به حیات و کار و فعالیت اقتصادی است. از یک طرف نه امکان و نه مدیریت قرنطینه کامل وجود دارد و نه واردشدن به مسیر ایمنی طبیعی و ابتلا هفتاد درصد و بیشتر مردم به ویروس و فوت چندین میلیون ایرانی بر حسب محاسبه انجمن ایمنولوژی
پس چه باید کرد؟ یافتن مسیر با هدف افزایش ایمنی و سلامت شهروندان از یک طرف و حرکت در مسیر شروع فعالیتهای اقتصادی و بنگاههای کسب و کار آن هم به صورت پلکانی ۷ با رعایت حفظ فاصله فیزیکی و رعایت اصول بهداشتی و پروتکلهای پیشگیری و درمان و آمادهسازی امکانات و تجهیزات پزشکی ودرمانی و حفظ کارآمدی سرمایههای انسانی بهداشت و درمان و کادر درمانی از طرف دیگر راهگشاست.
مراقب باشیم براساس پیشینه فرهنگ دوالیسم در جامعه ایران یک بعدی و افراطی به مسأله و راه حلهای پیش رو نگاه نکنیم و به اصطلاح تکچرخ نرنیم. هم چرخ اقتصاد را ببینیم و هم چرخ سلامت و به مانند دوچرخه سوار ماهر هماهنگ و پایدار پا بزنیم تا در فردای روزگار جزو جوامع درمانده و فرسوده قرار نگرفته و با کمترین تلفات مرگ و میر انسانی رونق اقتصادی را شاهد باشیم و به سلامت به مقصد برسیم ،در غیر این صورت با فروپاشی اقتصادی فروپاشی اجتماعی و فرهنگی و اخلاقی جامعه در انتظار ماست.
نظر شما :