جلیل مسعودی‌فرد (عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان شمالی)

انتخاب ما از کرونا تهاجمی وسیع است یا فرصتی عظیم؟

(نقل از خبرگزاری ایسنای خراسان شمالی ـ ویژه بررسی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی شیوع ویروس کرونا)
۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۲:۴۵ کد : ۱۷۲۱۲ گفت‌وگوهای فرهنگی و اجتماعی
کرونا مانند بسیاری از مشکلاتی که طی قرن‌های گذشته وجود داشته است می‌تواند برای برخی یک تهاجم باشد و برخی دیگر نیز یک فرصت استثنائی که پس از درگیر شدن بسیاری از کشورها به این بیماری می‌توانیم بهتر از همیشه معنی دهکده جهانی را درک کنیم و اگر در گذشته تنها یک نام از دهکده جهانی وجود داشت، در حال حاضر با تمام وجود می‌توانیم آن را احساس کنیم.
انتخاب ما از کرونا تهاجمی وسیع است یا فرصتی عظیم؟

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان شمالی گفت: کرونا یک بیماری بین‌المللی است و می‌تواند برای تمام ملت‌ها یک تهاجم وسیع و یا یک فرصت بزرگی باشد.

جلیل مسعودی فرد، در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که بیماری کرونا چه پیامدهای اجتماعی دارد، بیان کرد: کرونا مانند بسیاری از مشکلاتی که طی قرن‌های گذشته وجود داشته است می‌تواند برای برخی یک تهاجم باشد و برخی دیگر نیز یک فرصت استثنائی که پس از درگیر شدن بسیاری از کشورها به این بیماری می‌توانیم بهتر از همیشه معنی دهکده جهانی را درک کنیم و اگر در گذشته تنها یک نام از دهکده جهانی وجود داشت، در حال حاضر با تمام وجود می‌توانیم آن را احساس کنیم.
وی با بیان اینکه با وجود بیماری کرونا افراد و ملت‌ها نمی‌توانند در لاک خود باشند و با زندگی دیگران کاری نداشته باشند، اظهار کرد: کرونا تلنگری بود که بدانیم زیستن ما در زیستن دیگران و زندگی آنها در زندگی ما تاثیر گذار است.
مسعودی‌فرد ادامه داد: تاثیرگذاری مثبت و یا منفی افراد در زندگی یکدیگر در شرایط کنونی و با وجود ارتباطات، سرعت بیشتری پیدا کرده است و بسیاری از مسائل شفاف‌سازی شده است و دیگر خبرها را نمی‌توان در اتاق‌های در بسته نگه داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان شمالی با اشاره به اینکه سرعت انتشار شایعات نیز در کنار سرعت انتشار واقعیت‌ها افزایش پیدا کرده است، افزود: تشخیص خبر درست و یا غلط در حال حاضر دشوارتر شده است و انسان باید در این شرایط مدیریت خبری مناسبی داشته باشد تا بتواند به واقعیت‌ها دست پیدا کند.
وی با تاکید براینکه کرونا فقیر و غنی را با خود درگیر کرده است، ادامه داد: در کشورهای غنی با توجه به امکاناتی که وجود دارد، امکان مدیریت هرچه بهتر این بیماری فراهم‌تر است اما این بیماری به غنی و ضعیف حمله کرده است و این یکی از مهم‌ترین ویژگی این بیماری است.
مسعودی‌فرد با تاکید براینکه کرونا، ناتوانی علم را نیز به دنیا نشان داده است، تصریح کرد: این بیماری تلنگری به عالمان بود که دچار غرور علمی نشوند و فکر نکنند که می‌توانند با علم تمام مشکلات بشر را حل کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان شمالی تصریح کرد: کرونا به بشر ثابت کرد که هر مشکلی پاسخ علمی دارد و انسان باید به دنبال راهکار باشد همانطور که خداوند در قرآن فرموده است ما به شما عقل دادیم تا از آن استفاده کنید و اگر دردی وجود دارد، درمان نیز وجود دارد.
کرونا موجب ضرورت توجه به خودشناسی شد
وی با تاکید براینکه خارج از مسائل بین‌المللی، کرونا تاثیرات مختلف فردی نیز برای بشر داشته است، تصریح کرد: کرونا افرادی را وادار کرده تا با خانه ماندن، با مرگ و تنهایی خود کنار بیایند و لحظاتی را تجربه کنند که هیچ‌کسی نمی‌تواند در کنار آنها باشد.
مسعودی‌فرد تاکید کرد: کرونا نشان داد که انسان در اوج تنهایی می‌تواند بر مشکلات غلبه پیدا کند و در تنهایی مشکلات خود را حل کند و دربسیاری از رفتارهای خود بازنگری داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان شمالی اظهار کرد: سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی بسیاری از کشورها بر مبنای انکار وجود این بیماری بوده است و حاکمان فکر کردند که با شفاف نکردن این بیماری می‌توانند آن را کنترل کنند و این در حالی است که اساس بیماری کرونا شفاف سازی بوده است.

وی عنوان کرد: هیجان‌ها در فضای مجازی و رسانه‌ای بسیار زیاد است و برخی می‌خواهند دین و برخی علم را زیر سوال ببرند که این مسئله نیازمند تشخیص درست انسان از افراط و تفریط است.
وی ادامه داد: تقریبا ۵۰ درصد مردم ما قرنطینه خودخواسته را انجام دادند و رعایت کردند و در این موضوع مردم و رسانه‌ها از حکومت جلوتر بودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان شمالی اظهار کرد:  بازسازی اعتماد بین مردم و دولت با شفاف‌سازی، عدالت، احقاق حقوق مردم و... ایجاد می‌شود و مردم همیشه نشان دادند که در تمام صحنه‌ها حضور دارند و نیازمند حمایت حاکمیت هستند.
وی تصریح کرد: مردم همیشه حاضر هستند که به وظایف خود به خوبی عمل کنند به شرطی که حاکمیت نیز وظایف خود را انجام دهد. 
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور خراسان شمالی تاکید کرد: امیدواریم پس از مقابله با کرونا و کنترل آن و با گرم شدن هوا، روابط انسان‌ها با یکدیگر نیز گرم‌تر شود و بی‌هویتی را فراموش کنیم.

کلیدواژه‌ها: کرونا کوید 19


نظر شما :