مجید ابهری (جامعه‌شناس و پژوهشگر اجتماعی)

کرونا سبک زندگی پرهیزمدارانه‌ را به ارمغان آورده است

(نقل از خبرگزاری ایکنای اصفهان)
۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۹ کد : ۱۷۳۱۴ گفت‌وگوهای فرهنگی و اجتماعی
یک رفتارشناس و آسیب‌شناس اجتماعی گفت: شیوع ویروس کرونا نوعی سبک زندگی جدید و پرهیزمدارانه‌ای را برای مردم جامعه به ارمغان آورده است.
کرونا سبک زندگی پرهیزمدارانه‌ را به ارمغان آورده است

مجید ابهری، جامعه‌شناس و پژوهشگر اجتماعی، در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، درباره تأثیر شیوع کرونا بر سبک زندگی جامعه، اظهار کرد: سبک زندگی در جامعه متأثر از دو علل عمده رقم می‌خورد. عامل اول، سلیقه‌ها، باورها، ارزش‌های اخلاقی و تمایلات اجتماعی و فرهنگی است. عامل دوم، عوامل بیرونی مثل حوادثی نظیر، سیل، زلزله و گسترش بیماری‌های واگیردار مثل بیماری کرونا هستند که اختیار آن‌ها در دست انسان نیست.

وی افزود: سبک زندگی جامعه تحت تأثیر بیماری کرونا، به شرایط خاصی مثل ماندن در خانه، خرید به اندازه نیاز، صرف‌جویی در مصرف برخی اقلام، رعایت فاصله اجتماعی در منزل و محیط کار، کنترل رفت وآمد اعضای خانواده و ... هدایت شده است.

این جامعه‌شناس بیان کرد: سبک زندگی فعلی متأثر از شرایط حاکم بر جامعه است که اگر غفلت کنیم امکان دارد به این بیماری مبتلا شویم. پیش از این در حالت عادی در طول روز، شاید سه مرتبه دست وصورت خود را می‌شستیم، اما اکنون بعد از هر کاری باید دست و صورت خود را شسته و ضدعفونی کنیم، از دست دادن و روبوسی بپرهیزیم، از مهمانی دادن و مهمانی رفتن نیز صرف‌نظر کنیم.

وی اضافه کرد: برگزیدن این نوع محدودیت‌ها بر سبک زندگی فعلی ما تأثیر گذاشته و به سبک زندگی جدید و پرهیزمدارانه‌ای تغییر داده است. انتظار می‌رود که بعد از پشت سر گذاشتن این دوران دشوار، به سبک زندگی اولیه خود بازگردیم. بیشتر تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی فعلی، مثبت است، زیرا برای حفظ سلامت انسان و جامعه هستند. انسان برای زنده ماندن باید برخی محدودیت‌ها و دشواری‌ها را بپذیرد.

ابهری در پاسخ به این سؤال که آیا این تغییرات ایجاد شده مقطعی هستند و یا به صورت مستمر ادامه پیدا خواهد کرد؟ گفت: شاید به دلیل قرنطینه، کاهش تعاملات اجتماعی به یک عادت بدل شود، ولی فکر نمی‌نکم ما ایرانی‌ها به دلیل خلق وخویی که داریم، روابط اجتماعی و عاطفی خود با دیگران را کنار بگذاریم.

ابهری ادامه داد: اکنون تغییر منفی زیاد در زندگی مردم رخ نداده، البته شاید برخی در رعایت بهداشت فردی افراط کرده و یا اینکه فکر کنند قحطی آمده و باید چیزی را احتکار کنند، در صورتی که چنین اتفاقی نیفتاده و همه اقلام و کالاها فراوان است.

کلیدواژه‌ها: کرونا کوید 19 سبک زندگی


نظر شما :