سایه شوم اتاقهای غیر اخلاقی کلاب هاوس بر سر زندگیهای مشترک
علیرضا شریفی یزدی (آسیبشناس اجتماعی)

میزان خیانت در کشور ما کمتر از آن چیزی است که مردم فکر میکنند و به این بزرگی که در ذهن مردم است، نیست. اما نسبت به گذشته موضوع خیانت در بین زوجین روند افزایشی داشته مخصوصا در کلانشهرها بیشتر شاهد این مسئله هستیم.
خیانت ذهنی داریم که فرد، فرد دیگری را در ذهنش دارد و شریک زندگیشان را با این فرد مقایسه کرده و باعث سردی روابط میشود. برخی از خیانتها گفتاری است و معمولا افراد از طریق وسایل ارتباطی با یکدیگر گرم صحبت میشوند و به شریک زندگیشان خیانت میکنند. همچنین خیانت رفتاری نیز داریم و فرد به طور کامل با یک نفر ارتباط میگیرد و باعث میشود خیانت واقعی صورت گیرد.دلایل خیانت شامل ازدواج اجباری، اختلالات روانی، پایین بودن اعتماد به نفس، عزت نفس و ... است اما سردی بین روابط جنسی زوجین یکی از دلایل خیانت بوده همچنین سردی یکی از طرفین نسبت به وضعیت ظاهری طرف مقابل، از دلایل خیانت محسوب میشود. انتقام گیری یکی از دلایل خیانت است و به دلیل اینکه افراد از همسرشان رنجیدهاند، سعی میکنند با این کار انتقام گیرد همچنین دلایل اقتصادی و روحیه تنوع طلبی در افراد از عوامل مهم خیانت طرفین است.خیانت پیش از این یک تابو بزرگ محسوب میشد اما دیگر اینطور نیست و همین مسئله که این تابو شکسته شده دلیلی بر خیانت زوجین به یگدیگر محسوب میشود. همچنین افراد به دلیل این که قبل از ازدواج روابط متعددی داشتند دچار تنوعطلبی شدند که جزو عوامل خیانت محسوب میشود. سهولت برقراری ارتباطات و گسترش فضای مجازی یکی از عواملی است که موجب افزایش خیانت در زمان فعلی نسبت به گذشته شده است.
ضربه به کیان خانواده یکی از آسیبهای خیانت
مهمترین آسیبی که خیانت دارد، آسیبی است که به فرد وارد میشود و فردی که اقدام به خیانت میکند به دلیل اینکه آثار و پیامد این اقدامش در کوتاه مدت خوشایند اما آثار و پیامد بلند مدت آن به لحاظ فردی مخرب است، مبتلا به اضطراب، افسردگی، وسواس فکری و .... میشود. آسیب مهم دیگری که خیانت وارد میکند این است که به کیان خانواده ضربه میخورد و معمولا در این خانوادهها مسائل به شکل مناسب و درست آن انجام نمیشود به همین خانوادهها به سمت فروپاشی و یا طلاق عاطفی سوق پیدا میکنند.در خانوادههایی که یک یا دو همسر دست به خیانت میزنند فرزندان این خانوادهها به دلیل اینکه از آن گرمی لازم در زندگی مشترک برخوردار نیستند دچار انواع مشکلات روحی و روانی در کودکی میشوند و درصد خیانت در بین فرزندان این خانوادهها زیاد شده و گروهی نیز نگران این هستند خیانت ببینند به همین دلیل به یک شخصیت کنترلگر تبدیل شده که زندگی مشترکشان نیز دچار مشکل میشوند.
نسل آینده، نسلی غوطهور در آسیبهای اجتماعی
آسیبهای جبران ناپذیر خیانت به بنیان خانواده و سلامت روان فرزندان موضوعی انکار نشدنی است قطعا فرزندان این خانوادهها از آن شادابی و سلامت روحی که در سایر کودکان و نوجوانان دیده میشود برخوردار نبوده و این اقدام زوجهای جوان فعلی برای عادی انگاری موضوع خیانت، آسیبهای جبران ناپذیری به نسل آینده وارد خواهد کرد. در این مسئله دستگاههای قانونگذار باید فکری کنند و برای حفظ سلامت روابط زناشویی و بنیان خانواده پای کار آیند اینکه بخواهیم در مقابل چنین مسائلی بی تفاوت باشیم، نسل آینده مورد آسیب قرار خواهند گرفت و بهتر است هرچه زودتر ورود پیدا کنند چراکه «جلوی ضرر را از هرجا بگیری منفعت است».
نظر شما :