آینه دانشگاه - آرشیو

نیازسنجی فرهنگی دانشجویان دانشگاه صنعتی ‌اصفهان

نیازسنجی فرهنگی دانشجویان دانشگاه صنعتی ‌اصفهان

روش تحقیق پژوهش حاضر، «آمیخته استقرایی » از نوع طرح ترکیبی متوالی کیفی ـ کمّی است به طوری که در تحقیق حاضر روش تحقیق کیفی از نوع «پدیدارشناسی» و روش تحقیق کمّی، همبستگی از نوع «معادلات ساختاری» به‌صورت ترکیبی متوالی به‌کار رفت.

ادامه مطلب
ارزیابی فرهنگی دانشجویان دانشگاه اراک
آینه دانشگاه

ارزیابی فرهنگی دانشجویان دانشگاه اراک

زمینه لازم برای افزایش نفوذ فرهنگی جهاددانشگاهی در میان دانشجویان وجود دارد و غالب دانشجویان ترجیح می‌دهند بودجه‌های فرهنگی صرف فعالیت‌های ورزشی و نشاط‌‌آور شود، تا برنامه‌های مذهبی! هم‌چنین اکثر دانشجویان دلیل عضویت خود را در تشکل‌های فرهنگی، جمع‌آوری رزومه کاری عنوان کرده‌اند که این دو اولویت می‌تواند بیانگر بخشی از خط‌مشی جهاددانشگاهی در سیاستگذاری‌های آتی باشد که در حال حاضر مغفول مانده است.

ادامه مطلب
بررسی امید به آینده و عوامل مؤثر بر آن در بین دانشجویان دانشگاه‌های یزد
آینه دانشگاه

بررسی امید به آینده و عوامل مؤثر بر آن در بین دانشجویان دانشگاه‌های یزد

در پژوهش حاضر ۳۸۴ نفر حجم نمونه به تفکیک جنسیت که تعداد ۱۷۶ نفر (۸/۴۵ درصد) مرد و تعداد ۲۰۸ نفر (۲/۵۴ درصد) زن و از این تعداد ۲۷۲ نفر (۸/۷۰ درصد) در گروه سنی ۱۸ تا ۲۲ سال، ۶۴ نفر (۷/۱۶ درصد) در گروه سنی ۲۳ تا ۲۷ سال، ۷ نفر (۲۷ درصد) در گروه سنی ۲۸ تا ۳۲ سال، ۹ نفر (۳/۲ درصد) در گروه سنی ۳۳ تا ۳۷ سال و ۱۲ نفر (۱/۳ درصد) در گروه سنی ۳۸ سال به بالا بوده‌اند و همچنین ۵۲ نفر (۵/۱۳ درصد) در مقطع کاردانی، ۲۹۲ نفر (۷۶ درصد) در مقطع کارشناسی، ۲۸ نفر (۳/۷ درصد) در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۲ نفر (۱/۳ درصد) در مقطع دکتری در حال تحصیل‌ بوده‌اند. میانگین متغیرهای تحقیق به ترتیب متغیر مستقل سرمایه اجتماعی با میانگین ۶۴/۸۰، متغیر مستقل سرمایه فرهنگی با میانگین ۱۱/۵۱ و متغیر وابسته امید به آینده با میانگین ۱۱/۶۷ بوده‌اند.

ادامه مطلب
دانشگاه و انجمن‌های علمی دانشجویی چه نقشی در حل مشکلات کشور دارند؟

دانشگاه و انجمن‌های علمی دانشجویی چه نقشی در حل مشکلات کشور دارند؟

اولین نقش انجمن‌ها معرفی بهتر رشته مربوطه به دانشجویان مشغول به تحصیل در آن است. دانشجویان باید اول بدانند که در چه رشته‌ای مشغول به تحصیل‌اند، چه مهارت‌هایی برای آن باید کسب کنند و چه آینده‌ای در آن رشته در انتظارشان است. نکته بعدی اما، پر کردن حفره‌هایی در آموزش است که شاید دانشگاه به آن‌ها توجهی نداشته است؛ نخست همان بحث مهارت‌ها که اول معرفی و سپس تدریس آن‌هاست و دوم ایجاد انگیزه در فعالیت علمی پیرامون آن رشته؛ شاید تعدد فعالیت‌های اعضای یک انجمن علمی، سایرین را نیز تحریک کرده و جمعی را برای حرکت در مسیر علم‌آوری در آن حوزه علمی ترغیب کند! یک انجمن علمی باید دانشجویان را به رشته‌شان علاقه‌مندتر کرده و با وجود نقص‌های فعلی موجود در آموزش‌های دانشگاهی، فرصت کسب مهارت‌های بیشتر در این حوزه را برایشان فراهم کند.

ادامه مطلب
آموزش عالی در روزگار کرونا
پیتر مایو فراسا (استاد دانشگاه مالتا و نویسنده کتاب «آموزش عالی در جهان در حالِ جهانی‌شدن»)

آموزش عالی در روزگار کرونا

اگر بتوان چیزهایی خوبی در بحران کنونی یافت، یکی از تغییرات، می‌تواند تشویق به تغییر در کسانی باشد که در برابر فناوری نوینِ رسانه‌های دیجیتال مقاومت می‌کنند، خواه در این زمینه آموزش ببینند و خواه نبینند. دانشگاهیانِ بسیاری از یونان، ایتالیا، قبرس و بریتانیا، نشان دادند که آموزش آنلاین تجربه جدیدی است که به دانشگاهیانِ ناآماده تحمیل شده است. این امر ممکن است آنها را قادر به عبور از روش‌های کهنه و قدیمی کند.

ادامه مطلب