
نیازمند بازنگری در تعریف عناوین مجرمانه هستیم
زندانها نشانه ناکارآمدی حوزه های فرهنگی و اجتماعی هستند، لذا نیازمند بازنگری در تعاریف و عناوین مجرمانه هستیم.
ادامه مطلبزندانها نشانه ناکارآمدی حوزه های فرهنگی و اجتماعی هستند، لذا نیازمند بازنگری در تعاریف و عناوین مجرمانه هستیم.
ادامه مطلبصحبتهای رئیس دستگاه قضا درباره طلاقِ توافقی با واکنشهای زیادی روبهرو شد. واکنشها بیشتر از طرف کسانی است که با نظر حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی موافق نیستند و معتقدند سختگیریها چندان تاثیری در کاهش طلاق ندارد.
ادامه مطلباکنون به خاطر محدودیتها و مشکلات ایجاد شده ناشی از کرونا، نرخ شیوع نشانههای روانشناختی افزایش داشته است؛ به طوری که استرس، اضطراب، تعارض ،افسردگی ،وسواس و سایر نشانهها رو به افزایش است.
ادامه مطلبدر این یادداشت کوتاه به هیچوجه قصد ندارم که چندان وارد مباحث فلسفی سیاسی درباره آزادی و مناقشات آن شوم، چرا که قبلاً در آثار قبلیام به حد کافی به آن پرداختهام. اما ظاهراً امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در دفاع از کاریکاتورهای انتشار یافته درباره پیامبر اکرم(ص)، اشاره به آزادی بیان کرده است.
ادامه مطلببی صبری ما تا آنجاست که امسال به فردی رای میدهیم و او را رییس جمهور میکنیم و برای او هورا میکشیم؛ ولی یکی دو ماه بعد با بدگویی و جوکسازی و غیره، وی را بدنام و تخریب میکنیم و بعد از دو سال، او را دوست نداریم و در دوره بعد به فرد دیگری رای میدهیم. موانع فرهنگی توسعه ایران در بین عوامل اجتماعی موثر بر بی صبری ایرانیان میتوان از عوامل مختلفی نام برد.
ادامه مطلبداستان کرونا یک ماجرای تلخ جهانی است. همه کشورها برنامهریزی و البته سیاستهای متفاوتی را برای مقابله با ویروس کرونا دنبال میکنند. برنامهریزیهایی که تا حدودی هم سیاسی شده است و در گفتمان سیاسی هم مورد تحلیل و تفسیر قرار میگیرد.
ادامه مطلبیکی از تحولات بزرگ قرن بیستم پیدایش کلانشهرها یا ابرشهرها بود. میلیونها انسان در فضایی فشرده و متراکم با چگالی بالا کنار هم به کار و زندگی مشغول شدهاند. رشد این شهرها در زمانهای صورت گرفت که پیشرفتهای بهداشتی و پزشکی در طول این قرن تا اندازه بسیار زیادی بیماریهای مسری و کشندهای مانند طاعون، وبا و آبله را کنترل و محدود کردند. از اینرو این میزان از تراکم و فشردگی جمعیت و فعالیتها محصول شرایط نبود یا کاهش اپیدمیهای گسترده هستند.
ادامه مطلبهمسایه توأمان که نزدیک است بشدت دور نیز هست. دوری و نزدیکی همسایه نسبت وثیقی دارد با همجواری او با ما. چیزی که کنار ما و بیخ گوش ما است میتواند بشدت آزاردهنده نیز باشد برای همین است که تلاشی حداکثری صورت میگیرد تا آن چیز دور نگه داشته شود.
ادامه مطلببخشی از مشکلات جامعه ناشی از زیرساختهای فناوری است، نقش دورکاری برای مواردی که قابلیت اجرا دارد باید در شرایط بحرانی و غیر بحرانی فراهم باشد.
ادامه مطلباین جای تاسف است که شهروندان ایرانی به هرقیمتی حاضر به مهاجرت میشوند و با اینکه میدانند امکان دارد جان خودشان را از دست بدهند باز هم مهاجرت میکنند. آنها تمام این خطرات را به جان میخرند تا شاید آینده خودشان یا فرزندان خودشان را تامین کنند. آنها مهاجرت میکنند چون ما راه دیگری برای آنان باقی نگذاشتیم. جالب است بدانید که بعد از گرانی چندین و چند باره ارز برخی شهروندان به این دلیل ناراحت و نگران بودند که شاید امکان مهاجرت پیدا نکنند.
ادامه مطلببخش زیادی از این آسیبها و رفتارهای هنجارشکنانه در ایران تبدیل به فرهنگ شده است. فرهنگ خشونت، فرهنگ اعتیاد و بسیاری از موارد دیگر حاصل بیتدبیری در سالهای گذشته است که در وضعیت امروز شروع به خودنمایی میکند.
ادامه مطلبدر گذشته پسران کمک حال خانواده بودند و در کارهای کشاورزی به خانواده کمک می کردند ولی در حال حاضر اوضاع فرق کرده و دختر بیش از مردان کار می کنند و به خانواده هم بیشتر می رسند اما هنوز همان نگاه قدیمی باقیمانده است حتی دستگاه های دولتی اکثرا از مردان تشکیل شده اند.
ادامه مطلبهرگز به کسی قول ندهید که فکرهای او درباره خودکشی را به صورت راز حفظ میکنید. در اولین فرصت ممکن از دیگران کمک بگیرید و با یک بزرگتر مانند پدر و مادر یا معلم و مسوولان مدرسه یا خواهر و برادر بزرگتر صحبت کنید. اگر شرایط اضطراری و فوری است میتوانید با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
ادامه مطلبدر فضای مجازی، همه افراد نقش رسانه را دارند و باید به شدت از بازنشر این اخبار، تهیه فیلم و عکس از صحنههای دلخراش و ارسال آن در شبکههای اجتماعی اجتناب کنند.
ادامه مطلبسالمندان سرِراهی پدیده عجیب و مهمی است که میتواند تأثیرات بسیار زیادی بر ساختار ارزشی کشور بگذارد؛ بهجای فرزندان سرِراهی که سالها قبل بعضاً شاهد آن بودیم، طی سالهای آینده و حداکثر از دهه آینده با این پدیده روبهرو خواهیم بود؛ یعنی سالمندانی که حمایت خانوادگی و اجتماعی ندارند و از طرف بستگان باقیماندهشان رها و طرد میشوند!
ادامه مطلبشروع دنیای مدرن، منظورم مدرنیته متقدم هست، هم در سویۀ دانشمندان یا حداقل کسانی که ما بیشتر به عنوان دانشمند آنها را میشناسیم و هم در سویۀ کسانی که بیشتر به عنوان فیلسوف آنها را میشناسیم، با نوعی تردید در محاکات ذهن از عین آغاز شد یا همراه بود اگر ما بپذیریم که رسانه و کل چیزهایی که ما از رسانه دریافت میکنیم و مشخصاً اخبار رسانه، چیزی است که ما با یک واسطه آن را دریافت میکنیم، این واسطه میتواند دخالتهایی کند و آن چه که به ما عرضه میکند، آن چیزی نباشد که در واقعیت است.
ادامه مطلب