آرشیو اخبار
فناوریهای نوین ارتباطی و اطلاعاتی ( رسانهها) و تغییرات سبک زندگی خانواده
امروزه رسانهها در خدمت بازنمایی واقعیتها یا پدیدههای انسانی و اجتماعی از جمله خانوادهاند. این امر، تحولی اساسی در معنا، مفهوم و سبکهای زندگی خانواده ایجاد کرده است. ه عبارتی همگام با تحولات فرهنگی اجتماعی در دهههای اخیر و ورود فناوریهای نوین ارتباطی و شکلگیری الگوهای ارزشی، نگرشی و رفتاری، تأثیرات فردی و اجتماعی مهمی بر خانواده گذشته به گونهای که هویتیابی آن را با چالشهای بسیاری روبهرو نموده است. جامعه شناسان، دیجیتالی شدن یا «الکترونیکی» شدن را فرایندی میدانند که انسان از طریق ابزارها، فنون و رسانههای دیجیتالی مانند شبکه اینترنت و رایانه به تولید، تکثیر، اشاعه و انتشار نمادها و معانی میپردازد و از طریق آنها زندگی خود را سامان و معنا بخشیده و عادات بنیادین انسانها در زمینههای مختلف را تغییر داده است.
ادامه مطلبدومین نشست مجازی «سواد رسانهای» برگزار شد
دومین نشست مجازی با موضوع "سواد رسانهای" روز چهارشنبه ۲۶ آذر ماه برگزار شد.
ادامه مطلبپخش زنده دومین نشست مجازی «سواد رسانهای»
دفتر مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی، دومین نشست مجازی سواد رسانهای برگزار میکند.
ادامه مطلبافزایش آمار خودکشی در کشور
با وجود فراوانی اخبار منتشر شده درباره خودکشی کودکان و نوجوانان، اما هنوز هیچ نهادی متولی انجام پژوهش گسترده در این زمینه و ارائه راهکار برای پیشگیری از خودکشی میان این گروه را برعهده نگرفته است.
ادامه مطلبراهکارهای مقابله با حواسپرتی ناشی از شبکههای اجتماعی
اگر احساس میکنید گشتوگذار در شبکههای اجتماعی و مشاهده پستهای مختلف زندگی کاری و شخصیتان را تحتتأثیر قرار داده است، برای تغییر اوضاع تصمیم جدی بگیرید و پای حرفتان بمانید.
ادامه مطلبنگذاریم «انگ اجتماعی»، درد مضاعفی برای سوگواران شود
انسان معاصر شاید هیچوقت بهاندازه ۹ماه گذشته، نزدیکی زندگی و مرگ را تجربه نکردهباشد. هر روز در گوشهوکنار دنیا ازجمله ایران، با خبر مرگ صدها و هزاران انسان در اثر ابتلا به کرونا مواجه میشویم. در این میان، یکی از آثار مهمی که این روزگار کرونایی بر جامعه انسانی داشته، تغییر دادن سبک زندگی آنها حتی در مواجهه با مرگ عزیزانشان بوده. آنچه انسان حتی در مصائبی مانند جنگ، سیل و زلزله هم تجربه نکردهبود، به دست یک ویروس نحس بر سرش آمد.
ادامه مطلبسرخوردگی سیاسی و افول جنبش دانشجویی در ایران
دانشجویان یکی از مستعدترین طبقات و اقشار جامعه برای مشارکت در فعالیتهای سیاسی هستند. در مورد چرایی مشارکت گسترده دانشجویان در مسایل سیاسی، برخی از صاحبنظران به مسائلی همچون پیوند دانشجویان با روشنفکران، جوانی، دوری از خانواده، مشکلات معطوف به زیست دانشجویی و خوابگاهی، عدم اشتغال، وضعیت نامطلوب جنسی و... اشاره کردهاند.این صاحبنظران آرمانگرایی و رادیکالیسم را دو ویژگی عمده جنبشهای دانشجویی دانسته و از آن به عنوان میزان الحراره جامعه یاد کردهاند.
ادامه مطلبدومین نشست مجازی «سواد رسانهای» برگزار میشود
دفتر مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی، دومین نشست مجازی با موضوع سواد رسانهای برگزار میکند.
ادامه مطلبچگونه نوآوری اجتماعی را دانشجومحور سازیم؟
نشست تخصصی «راهکارهای توسعه نوآوری اجتماعی در میان دانشجویان» به مناسبت روز دانشجو و به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان برگزار شد.
ادامه مطلبپدیده مهاجرت سلبریتیها!
رفتار افراطی افراد مختلف از جمله سلبریتیها در برابر کنار گذاشتن محدودیتها در خارج از کشور طبیعی است و معتقد است که آنها سعی دارند به نوعی به محدودیتهای داخل کشور دهنکجی کنند.
ادامه مطلباوضاع خانواده ایرانی بهتر از اوضاع دین و سیاست است
همواره یکی از موضوعات مهم در همه کشورها چه آمریکایی، اروپایی، آسیایی و حتی آفریقایی خانواده است، زیرا این نهاد نقش بنیادی در تربیت و شکل گیری جامعه دارد و میتوان گفت در ایران شاید اهمیت به این نهاد بیش از سایر کشورها است، زیرا همه حکومتها این نهاد را در راس امور میدیدند و برای آن ارزش قائل بودند.
ادامه مطلببرگزاری نخستین همایش ملی «خانواده و زنان در دوران کرونا» در گیلان
دبیر علمی همایش ملی «خانواده و زنان در دوران کرونا» از برگزاری این همایش ملی به میزبانی دانشگاه گیلان خبر داد و گفت: زمان برگزاری همایش ۱۲ و ۱۳ اسفندماه ۹۹ است.
ادامه مطلبلزوم افزایش تعامل هنرمندان و اساتید دانشگاه با مردم در دوران کرونا
اولین ویژگی شهروند مسئول در برابر کرونا، افزایش آگاهی و شناخت نسبت به دستورالعملهای بهداشتی است، و افراد نباید نسبت به آنچه به عنوان پروتکل یا دستورالعملهای بهداشتی ابلاغ میشود، بیتفاوت باشند.
ادامه مطلبحقی که در دوران کرونا به گردن داریم
شهروند بودن، همیشه حقوقی برای انسانها فراهم کرده و مسئولیتهایی را در کنارش به همراه میآورد. زندگی اجتماعی مسئولیتهایی دارد و حقوقی باید برایش فراهم شود. هم در حقوق بشر و هم در قانون اساسی به حوزه بهداشت توجه ویژه شده و جزو حقوق اولیه انسانها این است که زندگی سالم و به دور از بیماری داشته باشند.
ادامه مطلبنقش و مسئولیتپذیری شهروندان در پاندمی کرونا در «ایران»
با شیوع ویروس کرونا، مهمترین مسألهای که بعد از وظایف دولتها مطرح شده، مسئولیتپذیری شهروندان در قبال این بیماری است. آگاهی از شاخصههای شهروند مسئولیتپذیر میتواند به جوامع کمک کند تا هریک با انجام مسئولیتهای فردی و اجتماعی خود در این بازه زمانی به یاری خود و دیگران شتابند، در عین حال این امر جز با همدلی دولتها و شهروندان میسر نمیشود. بحران کووید ۱۹، بحرانی جهانی است که در کل دنیا همهگیر شده و با شروع بیماری، مسئولیتهای متقابلی را برای شهروندان به همراه آورده است؛ تنها راه خروج از بحران و بازگشت به زندگی طبیعی پیش از شیوع کرونا ویروس، این است که تک تک افراد جامعه و در کنار آن دولتها به وظایف خود واقف باشند. نمیتوان در هر مخاطرهای که در جامعه پیش میآید، دیگری را مقصر دانست و مسئولیت را از گردن خود سلب کرد، چون در این مسأله پای جان و زندگی همه شهروندان به میان آمده و باید با آگاهی و ارتقای مسئولیتپذیری از این بحران قرن عبور کنیم.
ادامه مطلبزیست فضای کرونایی؛ از ترس تا مسئولیت اجتماعی
اگر همه ما در برابر این بیماری کرونا حس مسئولیت شهروندی و انسانی خود را داشته باشیم، قطعاً به زودی زود این بیماری ریشهکن خواهد شد؛ در غیر این صورت، تعداد مبتلایان و متوفیان ناشی از این بیماری هر روز بالاتر خواهد رفت و جان ما و نزدیکانمان را بیش از پیش تهدید خواهد کرد.
ادامه مطلبعوامل خودکشی در ایران
خودکشی به عنوان پدیدهای روانی - اجتماعی مقولهای است که جامعه را با آسیبهای جدی روبرو میکند و بنا به گفته حمیده موسویزاده، جامعهشناس اجتماعی میتوان با فرهنگسازی و آگاهی بخشی از وقوع چنین معضلی پیشگیری کرد.
ادامه مطلب